ХАСЕП система за снек бар, НАССР система за снек- бар, ХАСЕП система временен обект

Доброволчество –безопасност на храните

Ако искате да станете доброволци за храна, жилища, благодаря. 51% от всички хранителни програми разчитат единствено на доброволци, и без такива хора като вас, милиони ще умрат всеки ден. Независимо дали полагане на хранителни продукти, сортиране на хранене или приготвяне на храна, знайте, че вашето влияние, което прави разликата. Средната храна, банката може да се наложи всеки ден 20 доброволци няколко дни ...

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ако искате да станете доброволци за раздаване на храна в приюти, аплодисменти. 51% от всички хранителни програми разчитат единствено на доброволци, и без такива хора като вас, милиони ще умират от глад всеки ден. Независимо дали раздавате хранителни продукти, сортиране по време на хранене или приготвяте храната, знайте, че вашата помощ е безценна.

Може да са необходими всеки ден поне 20 доброволци и това означава, че има абсолютна необходимост за цялата страна да има доброволци, които да дойдат и да помогнат. Дори ако не става дума за празник или ситуация на спешна помощ, доброволчеството в приютите дава лесен начин на хората да помагат на другите, и да проявяват щедрост, но въпреки това понякога може да бъде трудно да се намерят хора.

След като решите да помогнете, подготовката за вашия първи ден е от решаващо значение. Вие трябва да научите оправилата за безопасност на храните в ресторанта, и като цяло да развиете в себе си съзнание за здраве. Вие, в края на краищата, ще боравите с храната на някой друг.

Ето някои от основните неща, които трябва да знаете.

Правилно съхранение на храни

Един от основните проблеми за всяка кухня е предотвратяване на разпространението на болести от хранителен произход. Често може да е наистина трудно да бъде видян проблема, тъй като храната може да изглежда нормално и на вкус да е добра. В действителност бактериите, които може да предизвикат гадене, диария, треска и други болести, растат много бързо в температурен диапазон между 40 и 140 градуса по Целзий. Тези симптоми са болезнени при млади, здрави хора, а за по-възрастните хора могат да бъдат фатални.

Уверете се, че сте чисти, и дезинфекцирайте всички повърхности.

Не забравяйте тази мантра: когато имате съмнения, изхвърлете храната.

Задълбочената подготовка е ключов фактор. Никога, никога, никога, при никакви обстоятелства, да не се готви на храна у дома на доброволеца, за да се предлага в трапезарията. Храната извън зоната за готвене може да бъде замърсена по време на транспорта или при некачествени методи на съхранение. Уверете се, че целия екип са облечени в подходящи дрехи – шапки/мрежа за коса, престилки, ръкавици и т.н. – и се практикува внимателно измиване на ръцете преди началото и след обработка на различни видове хранене.

Разделно се съхраняват необработените и сурови продукти от готовите ястия. Уверете се, че топлите ястия остават топли и студените храни остават студени. Това е необходимо, за да се избегне кръстосано замърсяване на всяка цена, . Използвайте различни ножове, например, когато нарязвате различни продукти, и извършвате дезинфекция на всички повърхности, преди да поставите ново ястие в него. Освен това, забранени са за повторно използване на контейнери за еднократна употреба; да се изхвърлят в контейнера или да се предават за рециклиране.

Не забравяйте да почиствате!

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да се уверите, че нямате твърде много останала храна. В идеалния случай, трябва да се приготви достатъчно храна за всяко хранене, и нищо да не останава, но това не винаги е възможно. Ако това е позволено, може да се помисли също така да се дава възможност на хората да вземат храна за вкъщи.

Доброволчество в кухнята, е един от най-добрите начини да помогне на другите, и това осигурява ценна услуга за хората, които са по-малко късметлии в живота.

Кратък URL:http://bit.ly/2jEZJ9p

Cara Pahoyo

За автора:Кара PahoyoПокажи всички мнения от Кара Pahoyo

Кара Pahoyo е възпитаник на Университета на щата Калифорния в Лонг Бийч с бакалавърска степен. След като е работила 6 години в сферата на търговия с облекло, Кара започва да се занимава с мениджмънт и маркетинг и електронна търговия. Кара разбира значението на разпространението на качествено съдържание и се стреми да бъде актуален и ценен ресурс за своите читатели. Кара живее в Остин, щата Тексас със своята австралийска овчарка и обича разходките, йога, гледане на филми и посещение на нови места.

Сподели тази статия:

Още статии по темата:

Страници

Последни публикации